Zoveel meer dan taal en lezen

Dyslexie gaat vaak hand in hand met andere neurodiverse kenmerken zoals AD(H)D, dyscalculie, hooggevoeligheid of (hoog)begaafdheid. Deze eigenschappen worden helaas nog te vaak gezien als een beperking, terwijl ze juist ook krachtig, waardevol en creatief kunnen zijn – mits ze erkend en ondersteund worden.
Wanneer je begrijpt wat dyslexie écht is, zie je direct het potentieel: mensen met dyslexie zijn vaak visueel sterk, creatief, origineel en oplossingsgericht. Ze denken buiten de lijntjes – precies het soort denkers dat onze samenleving én het onderwijs zo hard nodig heeft.
Toch worden deze talenten vaak niet gezien of benut. Veel kinderen (en volwassenen) met dyslexie ontwikkelen belemmerende overtuigingen: ik kan het niet, ik ben dom, ik ben anders op een verkeerde manier. Dat ondermijnt hun zelfvertrouwen en motivatie.
In mijn praktijk staat niet het probleem centraal, maar de mens – als denker, doener én voeler.
Mijn aanpak 'Leren met Voelers' gaat daarom ook verder dan alleen spelling, rekenen of leren leren. We werken ook aan sociaal-emotionele thema’s zoals faalangst, overprikkeling, motivatie en zelfbeeld. Kinderen mogen zichzelf leren begrijpen én accepteren. Pas dan komt er ruimte voor groei. Ik kijk met een holistische blik.
Naast mijn eigen aanpak werk ik met bewezen methodieken zoals de Kernvisie-methode, Ik Leer Leren, en interventies die aansluiten bij de manier waarop neurodivergente kinderen het best tot ontwikkeling komen.
We werken modulair, in trajecten van vier sessies, steeds afgestemd op wat er nú nodig is: taal, rekenen, executieve functies, of juist rust in het hoofd en meer zelfvertrouwen.
Het doel? Zelfinzicht, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid.
Zodat elk kind mag leren op zijn eigen manier – met hoofd, hart én handen.
![]() |